LA CARTA SETMANAL

D'EN JOSEP MIRÓ I ARDÈVOL

L’avortament al Parlament Europeu

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’El Corrent,

Aquest dijous 11 d’abril, el Parlament Europeu haurà aprovat una resolució favorable al fet que l’avortament sigui un dret fonamental de la UE amb els vots de liberals, socialdemòcrates, verds i esquerra postcomunista.

No té un valor vinculant i està molt lluny d’aconseguir la seva finalitat. Primer, perquè es tracta d’una competència dels estats membres. Segon, perquè la modificació requeriria un acord del Consell Europeu; això és els estats membres, per unanimitat. Però malgrat tot, és evident que té importància política perquè pressiona en un determinat sentit i justifica a la Comissió perquè es neguin ajuts a totes les entitats que d’una manera o altra defensin la vida i que millorin les aportacions a totes les que defensen l’avortament, el feminisme i tot allò que impulsa aquesta tràgica figura.

Cal una resposta i cal dur-la a terme a escala europea, si bé perquè sigui efectiva ha de construir-se en cada estat membre. Per aquesta raó des d’e-Cristians vam proposar un primer acte europeu de refús, d’una banda, i d’afirmació de la vida, per una altra, a l’Asamblea de Asociaciones por la Vida y la Dignidad. Aquest acte tindrà lloc el dia 29 d’abril a les 19:30 a Madrid. Malgrat ser un dia laborable, seria bo que qui pogués fes un esforç per anar-hi i participar en la gran trobada que se celebrarà a la seu de la Mútua Madrilenya, on caben més de 800 persones. És només l’apertura d’aquesta iniciativa europea que ha de tenir celebracions en altres capitals: Roma, París i, a ser possible, Budapest perquè Hongria serà l’estat que presidirà la Unió a partir de juny, fins a configurar, i aquesta és la nostra proposta, una Aliança Europea per la Vida i la Dignitat.

És molt important que participis en El Corrent en la mesura de les teves disponibilitats. La nostra força col·lectiva depèn d’això. Ho pots fer:

  1. Divulgant les declaracions i les campanyes que duem a terme i que t’arriben per correu i per les xarxes socials.
  2. Participant en les comissions i grups de treball que des del 3 de febrer estem constituint: educació, jurídica, comunicació i xarxes socials, formació, joves, Impuls, com les que ja estan en marxa o estan en procés d’organització i a les quals poden seguir altres en funció de les necessitats i disponibilitats. Escriu a info@elcorrent.org
  3. Pots contribuir eficaçment difonent a les teves xarxes socials els missatges que s’emeten en les xarxes socials d’El Corrent.
  4. Pots ajudar fent treball voluntari. Escriu a info@elcorrent.org
  5. Una aportació econòmica sempre significa millorar la nostra capacitat d’acció. Si pots, fes-la. elcorrent.org
  6. Associant-te, si encara no ho has fet. elcorrent.org
  7. I propiciant presentacions d’El Corrent en l’àmbit allà on et moguis, una associació de pares, una entitat, una parròquia…És tan fàcil com que ens ho proposis i et posis en contacte amb nosaltres. Escriu a info@elcorrent.org

D’aquesta manera El Corrent serà el gran instrument de transformació que tots volem.

Et recordo que el dimarts 16 d’abril hi haurà una presentació d’El Corrent als Caputxins de Sarrià a les 19:30. En la mesura del que et sigui possible, i ja no diguem si ets de Barcelona o del barri, et demano que hi participis.

I per acabar, vull recomanar-te:

Pau i bé!

Josep Miró i Ardèvol

@jmiroardevol

Compartir

SEGUEIX-NOS A:

Formulari d'inscripció al
Corrent Social Cristià


PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS Les seves dades seran tractades per Corrent Social Cristià amb la finalitat de poder subministrar-li la informació que ens ha sol·licitat i d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016 (Reglament general de protecció de dades) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. No seran comunicades a tercers ni s'utilitzaran per cap altra finalitat. L'informem que pot exercir el seu dret d'accés, rectificació, supressió o oposició enviant un correu electrònic a l'adreça: info@elcorrent.org