LA CARTA SETMANAL

D'EN JOSEP MIRÓ I ARDÈVOL

Cal posar fi als biaixos partidistes

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’El Corrent,

El poble cristià, i específicament el poble catòlic, té una important mancança que a més resulta particularment cridanera, perquè és contrària a un dels mandats de fe i també de la concepció cultural basada en el cristianisme. Es tracta del seu escàs interès o, fins i tot, refús per la política, que es tradueix en una notable ignorància de l’actualitat política, que cal no confondre amb les horribles batalles entre partits, i que es refereix a les accions de govern, les lleis, decrets que es produeixen, les decisions que es prenen, les propostes, cada vegada menys, que es produeixen des de l’oposició. En definitiva, totes aquelles qüestions que modelen la nostra vida en comú i que en teoria van dirigides precisament a construir el bé comú. No es tracta de ser un expert, sinó senzillament seguir a través dels mitjans de comunicació, destriant bé el gra de la palla, amb el criteri que permeti superar els biaixos partidistes de tots aquells afers que es van produint i reflexionar i conversar per formar-se un judici propi. Si el cristià no elabora aquest judici sobre la política, està mancant a un dels seus deures. Si no disposa de judici concret, a l’hora de la veritat quedarà fora de joc o es deixarà portar per una consigna de partit que el pugui emocionar, malgrat que potser serà contradictòria amb la seva fe o la seva cultura cristiana.

El Corrent Social Cristià ha nascut per contribuir a posar fi a aquesta anomalia, però per assolir-ho és necessària, al nivell que sigui possible, la participació de cadascú.

Per cert, el dimarts 16 d’abril hi haurà una presentació d’El Corrent als Caputxins de Sarrià a les 19:30. En la mesura del que et sigui possible, i ja no diguem si ets de Barcelona o del barri, et recomano que hi participis.

I pel que fa a la informació em permeto recomanar-te dues webs ben diferents que acostumen a tractar el tema polític: una, des d’una perspectiva militantment cristiana, és ForumLibertas, i l’altra, amb un enfocament basat sobretot en dades que fan possibles bones aproximacions a la realitat, és Converses.

Pau i bé!

Josep Miró i Ardèvol

Compartir

SEGUEIX-NOS A:

Formulari d'inscripció al
Corrent Social Cristià


PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS Les seves dades seran tractades per Corrent Social Cristià amb la finalitat de poder subministrar-li la informació que ens ha sol·licitat i d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016 (Reglament general de protecció de dades) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. No seran comunicades a tercers ni s'utilitzaran per cap altra finalitat. L'informem que pot exercir el seu dret d'accés, rectificació, supressió o oposició enviant un correu electrònic a l'adreça: info@elcorrent.org