LA CARTA SETMANAL

D'EN JOSEP MIRÓ I ARDÈVOL

Quins problemes veuen els catalans?

Benvolgut/da amic/ga d’El Corrent,

L’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) presenta molts punts de contacte pel que fa als principals problemes de Catalunya amb els que assenyala el CIS pel conjunt d’Espanya. El primer de tots ells és la insatisfacció amb la política, i n’hauríem de prendre bona nota. El segon, és l’accés a l’habitatge que registra un progrés creixent en aquesta mesura de malestar. També guanya pes la immigració, però no tant com en el conjunt d’Espanya, i la inseguretat ciutadana. Si vols  aprofundir en aquest tema, aquí tens l’enllaç l’enquesta.

El Corrent precisament sorgeix com a resposta positiva a aquest malestar amb la política i ho fa a partir de la tesi que diu que les arrels de la resposta a aquest malestar, i per tant la pròpia resposta, es troba en la recuperació de la concepció cultural cristiana per inspirar un tipus de polítiques i té en l’humanisme cristià, és a dir en la centralitat de la persona definida antropològicament des d’aquella cultura cristiana i en la concepció social cristiana en relació amb els conflictes i problemes socioeconòmics, les fonts inspiradores de la resposta. La qüestió està a traduir tot aquest bagatge extraordinari en aplicacions concretes, en circumstàncies d’espai i temps també molt concretes. Aquesta és la tasca a la qual estem cridats a dur a terme i que requereix la participació de tots plegats.

En aquesta línia, rebreu d’aquí a uns dies la proposta del text que volem presentar al president de la Generalitat, Salvador Illa, i que recull uns pocs i importants objectius que estan molt ignorats per la política catalana i que pensem que són bàsics. Són pocs perquè no es tracta de presentar una mena de contraprograma, sinó de puntejar algunes fites que no poden continuar marginades. Quan ho rebis, et demanarem que ens facis arribar el teu punt de vista i més endavant, ja entrat el mes de novembre, farem una sessió per Zoom per parlar del text, de les observacions rebudes i amb tot plegat configurar el document que serà la base principal de la nostra acció en relació amb el govern de Catalunya, sense pretendre que en ell s’esgoti tota la nostra activitat. T’insisteixo en la importància de participar.

Et recordo que dimarts 15 d’octubre a les 19h. s’inicia la 3a Edició del Club de Lectura amb un conjunt de llibres apassionants sobre el nostre temps. En la 1a sessiójo mateix m’ocuparé de comentar “La derrota de Occidente”, de l’antropòleg i historiador Emmanuel Todd, un diagnòstic agut del declivi, potser terminal, de la Unió Europea, que té com a força dinamitzadora la guerra d’Ucraïna. Però més enllà explica la doble crisi dels Estats Units, de lideratge mundial i de gran ruptura interna. Posteriorment, iniciarem un diàleg per intercanviar punts de vista. Les sessions seran per ZoomSi vols rebre el link, inscriu-te a info@elcorrent.org. Aquí pots veure la llista completa dels llibres que es tractaran.

T’adjunto una nova llista de llibres recomanats:

  • Rafael Gambra: El silencio de Dios.
  • Huyn Hans Graf: Seréis como dioses
  • Chesterton: Lo que está mal en el mundo
  • Vaclav Belohradsky: La vida como problema político
  • Ross Douthat: La sociedad decadente  
  • Emmanuel Todd: La derrota de Occidente

I com sempre, per acabar, aquí tens els links  a alguns articles que poden ser del teu interès:

Pau i bé!

Josep Miró i Ardèvol

info@elcorrent.org
www.elcorrent.org
Facebook: https://www.facebook.com/elcorrent
X: https://twitter.com/el_corrent
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/elcorrent/
Instagram: https://www.instagram.com/el_corrent/
Youtube: https://www.youtube.com/@el_corrent

Compartir

SEGUEIX-NOS A:

Formulari d'inscripció al
Corrent Social Cristià


PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS Les seves dades seran tractades per Corrent Social Cristià amb la finalitat de poder subministrar-li la informació que ens ha sol·licitat i d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016 (Reglament general de protecció de dades) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. No seran comunicades a tercers ni s'utilitzaran per cap altra finalitat. L'informem que pot exercir el seu dret d'accés, rectificació, supressió o oposició enviant un correu electrònic a l'adreça: info@elcorrent.org